10+1 Harry Potter témájú játékötlet

2023.05.13.

Harry Potter varázslatos világa számtalan lehetőséget rejt magában, ha szórakoztató játékokat és izgalmas programokat szeretnénk szervezni gyerekeknek.
A Roxfort varázslóiskolája, a különleges tárgyak és lények, valamint a különféle varázslatok izgalmas ötleteket kínálnak, akár egyszerűbb, akár bonyolultabb játékok megvalósításán gondolkodunk.

A Harry Potter témájú játékok és programok nem csak a rajongóknak szólnak, bármely korosztály számára összeállíthatunk izgalmas és szórakoztató feladatokat.
Az alábbiakban felsorolunk néhány egyszerűbb és összetettebb Harry Potter témájú party játék ötletet, amelyek segítségével varázslatos hangulatot teremthetsz te is!


10+1 HARRY POTTER TÉMÁJÚ PARTY JÁTÉKÖTLET

1. Harry Potter memória játék 

A memóriajátékot, vagy párkeresőt, bármely korosztály számára ajánljuk, egyszerűsége kis helyigénye miatt nagyszerűen működik otthoni partikon, gyerekzsúrokon.

A játékhoz előre elkészített kártyapárokra van szükség, amelyek a Harry Potter univerzum különféle karaktereit, híres tárgyait tartalmazzák.

A játék szabályai nagyon egyszerűek: a játékosok felváltva felfednek két kártyát, és ha azonos karaktereket ábrázoló kártyákat találnak, akkor azt a párt megkapják, és újabb két kártyát fordíthatnak. Ha azonban két különböző karaktert találnak, akkor a kártyákat vissza kell fordítaniuk az eredeti helyzetbe, és a következő játékos következik.

A játékot addig lehet játszani, amíg az összes kártya nem került felhasználásra. A játék végén a játékosok összesítik, hogy kinek sikerült a legtöbb párt találni.

Magasabb létszám esetén célszerű lehet 2 csapatot alakítani, és a csapattagok egymás után fordítanak kártyát.

Letöltöm a Harry Potter memóriakártyákat: harry-potter-memoria-kartyak.docx

2. Harry Potter Bingo

A Harry Potter bingó kiváló választás lehet otthoni partikra, baráti összejövetelekre, vagy gyerekzsúrokra is. A játék otthon is könnyen megvalósítható, hiszen csak „bingótáblákra” és előre összeállított kihúzólistára van szükség. A játékhoz elegendő egy asztal és néhány szék, de akár a padlón is játszható, így kis helyen is könnyen megszervezhető.  

Lássam a részleteket!

3. Varázspálca készítés

A varázspálca készítése azoknak ajánlott, akik szeretik a kézműves tevékenységeket és érdeklődnek a varázslatok világa iránt. A készítési folyamat viszonylag egyszerű, viszont időigényes a száradási folyamat miatt.

Íme néhány lépés a varázspálca készítéshez. Majd nézd meg én milyen varázspálca ceruzákat készítettem gyerekzsúrra köszönőajándéknak.

  1. Válaszd ki a pálca alapját. Ez lehet, fadarab, műanyagpálca, kínai evőpálca, ceruza stb. Ha fadarabot választasz, akkor igazítsd méretre.
  2. Ragasztópisztollyal készítsd el a pálca barázdáit.
  3. Miután megszáradt a ragasztó, fesd be a pálcát egy alapszínre. Pl. fekete, vagy barna
  4. Ha megszáradt és szükséges, akkor kend át még egyszer.
  5. Ha szeretnéd díszíteni a pálcát, használj effekt festéket. Az effekt festék különleges hatást kölcsönöz, mint például csillámos, fényporos, vagy metál szín.
  6. Végül, ha szeretnéd címkézd is fel a varázspálcát.
Kattints a linkre és nézd meg hogy készítettem varázspálcát: https://hu.pinterest.com/pin/92886811058124708/

4. Célbadobás zoknival

Dobby a hosszú fülű, zöld szemű házimanó a Malfoy család szolgálója volt, aki a sorozat második részében Harry barátja lett.  Egy házimanó csak akkor lehet szabad, ha a gazdája egy ruhadarabot ajándékoz neki, ami az ő esetében egy zokni volt.

A célbadobás zoknival játékban a játékosoknak meghatározott távolságról, a kép alatti dobozba kell dobniuk a zoknikat, hogy minél több pontot szerezzenek. A játék játszható egyénileg, vagy csapatversenyben is.

5. Harry Potter kvíz

A játékosoknak különböző nehézségi kérdésekre kell válaszolniuk a Harry Potter könyvek és filmek történetével és karaktereivel kapcsolatban.

Letöltöm a Harry Potter kvízt: harry-potter-kviz.pdf

6. Mindenízű drazsé párbaj

A Bogoly Berti féle mindenízű drazsé párbaj egy igazi kihívást jelentő játék, ugyanis a zacskóban fele-fele arányban találhatóak kellemes és kellemetlen, ízű cukorkák. Mindegyik színű cukorkának megtalálható a finom és nemfinom párja.

Válasszátok ki a játékosokat, akik részt vesznek a párbájban. Csapatok is versenyezhetnek egymás ellen. A játékosoknak felváltva kell kiválasztaniuk egy drazsét a tálcáról. A kiválasztott drazsét mindkét játékosnak meg kell kóstolnia, majd ki kell találnia, hogy milyen ízű cukor volt, amit evett. Könnyen ellenőrizhető a válasz, a zacskó hátoldalán felvannak tűntetve az ízek. Minden helyes válasz egy pontot ér. Az nyer, aki több pontot tud szerezni.

7. Drazsé válogatás kínai evőpálcával

A játékosoknak kínai evőpálcával kell az asztalról, vagy a földről minél több cukorkát egy tálba szedniük. Az nyer, aki több cukorkát tud összegyűjteni.

8. Harry Potter kincsvadászat 

A kincsvadászat egy izgalmas játék, amelyet kisebb-nagyobb csoportok játszhatnak. A játékosok különböző feladatokat kapnak, amelyeket el kell végezniük, hogy megtalálják a rejtett kincset. A feladatok lehetnek logikai, fizikai, vagy akár szellemi kihívások is. A kincsvadászat játszható kültéren és beltéren egyaránt. Szórakoztató és remek csapatépítő, kiváló lehetőség arra , hogy barátokkal, vagy a családdal eltöltsünk egy izgalmas délutánt.

Lássam a részleteket!

9. Harry Potter szókereső

A Harry Potter szókereső egy olyan játék, amelyben a játékosoknak meg kell találniuk a rejtett szavakat egy előre elkészített rácsos szókereső táblán, amely a Harry Potter könyvek és filmek témájához kapcsolódik. A játékosoknak szó szerint keresgélniük kell a betűk között, és az összes szót megtalálva megnyerhetik a játékot.

Letöltöm a Harry Potter szókeresőt: harry-potter-szokereso.pdf

10. Harry Potter és a bölcsek köve szabadulós játék

Egy otthoni szabadulószoba létrehozása nem kell, hogy nagyon bonyolult, költséges, vagy túl nehéz legyen. Itt megtalálod szabadulószobánk tervét, amelyet szülinapi bulinkon játszottunk iskolásokkal.

Lássam a részleteket!


11. Harry Potter és a Titkok Kamrája nyomozós játék

Nyomozós játék ideális választás olyan gyerekeknek, akik szeretik a kihívásokat, a logikai feladatokat és a Harry Potter világát. A játék nemcsak szórakoztató, de fejleszti a problémamegoldó képességet, a kreativitást és a csapatmunkát is.

A nyomozós játékok olyan kalandokat nyújtanak, ahol a résztvevőknek rejtélyeket kell megoldaniuk, nyomokat kell követniük és különleges tárgyakat kell megszerezniük. A nyomozós játékok kiváló választásaként szolgálnak  születésnapi bulikhoz, osztálykirándulásokhoz vagy bármilyen csapatépítő programhoz.

Lássam a részleteket!


vissza